همه چيز درباره پديده «مد و مدگرايی»

مد و مدگرايي به خودي خود مذموم نيست، بلکه ناشي از ميل تنوّع طلبي انسان است. اما مدگرايي بايستي در چهارچوب موازين عقل و شرع باشد.

  يکي از پديده هاي رايج اجتماعي معاصر مسأله مد و مُد‌گرايي است. شايد کمتر خانواده‌اي باشد که با اين پديده درگير نباشد. در اين نوشتار به بررسي چند وجهي اين پديده پرداخته مي‌شود و مشخصاً به پرسش‌هاي زير پاسخ مبسوط داده مي‌شود.
1.مُد چيست؟
2.منشاء پيدايش مُد چيست؟
3.حکم ارزشی مُد و مد گرايي چيست؟
4.نقش فخر و فخر ي در مدگراي افراطي چيست؟
5.راه‌هاي در مان مدگرايي افراطي چيست؟

 

*تعريف مد و مدگرايی

تعاريف گوناگوني براي مد و مد گرايي ارائه شده است. مانند:
1. «مد»ها الگوهاي فرهنگي‌اي هستند که توسط بخشي از جامعه، پذيرفته مي‌شوند و داراي يک دوره‏ زماني نسبتاً کوتاه‌اند، سپس فراموش مي‌شوند.
2. «مدگرايي» آن است که فرد، سبک لباس پوشيدن و طرز زندگي و رفتار خود را طبق آخرين الگوها تنظيم کند و به محض آن که الگوي جديدي در جامعه رواج يافت، از آن يکي پيروي نمايد.
3. «مد» رايج شدن شيوه‌اي از زينت در ابعاد مختلف زندگي است. مانند طرز لباس پوشيدن، طرز آرايش، طرز چيدمان دکور خانه، شيوه نما سازي ساختمان و مدل ماشين.
با اندکي دقت پي مي‌بريم که مد به جنبه زينت و تجمّل زندگي يا به عبارت ديگر به جنبه زيباشناختي زندگي انسان مربوط مي‌شود. براي مثال لباس کارکردهاي گوناگون دارد از جمله حفظ از سرما و گرما و . که يکي از آنها جنبه زينت بودن آن است. مد دقيقاً به اين بُعد مربوط مي‌شود. يا نما سازي براي ساختمان جنبه حفاظتي هم دارد اما مد به جنبه زيباشناختي آن مربوط مي‌شود.

لطفا جهت خواندن ادامه این پست روی گزینه ادامه مطلب کلیک کنید

جنبه ,مي‌شود ,زندگي ,پديده ,مربوط ,لباس ,مربوط مي‌شود ,جنبه زيباشناختي ,جنبه زينت منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

معرفی برنامه های جدید اندروید و آی او اس PARS ART حکایات‌حکیمانه تحلیل فیلم علوم ماورا آنکس که عاجز از خلق لحظه هاست معلول است خرید و فروش فلزیاب ایمیجر25000 طلوع دوباره